Вече има много видове реклама в интернет, тъй като технологиите постоянно се развиват. Тъй като опциите за дигиталните реклами постоянно се обновяват и променят, е важно да сте в крак с последните тенденции, техники и стратегии. Когато ги опознаете в детайл, можете да ги комбинирате и да ги включите в цялостната си рекламна стратегия или да ги използвате самостоятелно в месечни кампании, за да постигнете конкретните си цели. Ако искате да научите какви са различните видове онлайн реклама и как да ги използвате, продължете да четете!

Какви видове реклама в интернет има

Google реклама

  • SEM (Search Engine Marketing)

Тази реклама цели да се постигне повишена осведоменост за марката за кратко време. Необходима е само реклама със заглавие, описание и призив за действие (разбира се, най-важни тук ще са вашите ключови думи). В зависимост от качеството на уебсайта и установената CPC, рекламата ще се покаже, когато потребителите въведат вашите предварително избрани ключови думи в търсачката.  

  • Дисплейна реклама Display Advertising

Сред по-визуалните онлайн рекламни формати са дисплейните реклами. Те съдържат изображения или видеоклипове и се публикуват на определени места в даден уебсайт. Могат да бъдат закупени директно или чрез платформи като Google Adwords. Разходите се изчисляват на база на CPC или CPM.

Реклами в социалните мрежи

Социалните мрежи са изключително важна част от нашето ежедневие. Facebook и Instagram са инсталирани на 90% от мобилните устройства на пълнолетните хора в България и се използват поне 30 минути на ден. Следователно, създаването на рекламни кампании в тях е необходимо, за да се генерира осведоменост за марката и да се придобият потенциални нови клиенти. Благодарение на обширните възможности за сегментиране, които предлагат социалните мрежи, те също могат да бъдат идеалните места за пускане на нови продукти и услуги, насочени към много специфична аудитория. Независимо дали целта ви е да направите реализации или да приложите стратегия за брандиране, социалните реклами са чудесен избор!

Ретаргетинг и ремаркетинг

Стратегията, при която напомняте за продуктите и бранда си на клиенти, които вече ви познават и са проявили интерес към вашата компания, е много важна и генерира стабилни резултати. Ремаркетингът прави банера Ви да се показва пред потребители, които преди това са посетили сайта Ви. Този тип реклами са добри за извършване на продажби и повишаване на осведомеността за марката, което подчертава присъствието на компанията в процеса на закупуване от потребителя. Тези реклами могат да бъдат закупени чрез инструменти за управление на реклами в търсачки като Google Ads. За щастие, ремаркетингът съществува и в социалните мрежи и дори работи с динамични реклами. Сами можете да се досетите, че тогава ефектът е Уау!

Имейл маркетинг

Имейл маркетингът не е нещо ново, но вече е хиляди пъти по-ефективен. Този тип кампания дава високи реализации и това се дължи на топлата аудитория и липсата на рекламни разходи. Благодарение на многото налични инструменти за автоматизация можете да получите изключително добри конверсии. Ако смятате, че придобиването на нов клиент е над 7 пъти по-скъпо от поддържането на настоящия, можете да сте сигурни, че имейл маркетингът е добра идея.

Какви са предимствата на интернет рекламата

Използването на интернет като канал за вашата реклама вече е задължителна част от вашата стратегия, защото все повече хора прекарват време онлайн. Всички марки искат да присъстват в дигиталния свят, но какви са плюсовете, които да се вземат предвид при онлайн рекламата?

  • Въздействие – Възможността за по-точно сегментиране онлайн създаде повече опции и канали, чрез които можете да достигнете до вашата целева аудитория. Това прави възможно оказването на по-голямо въздействие върху тях.
  • Измерване и проследяване – Онлайн рекламните кампании могат лесно да бъдат измерени. За разлика от традиционната реклама, където показателите са приблизителни или са ограничени до малка част от населението, статистическите данни за онлайн рекламата са наистина точни.
  • Ефективност – Въпреки че, планирането на стратегията може да отнеме известно време, онлайн рекламата може да се приложи бързо. Само за няколко минути рекламите могат да бъдат настроени и публикувани в различни онлайн медии.
  • Различни изображения и послания – Една от характеристиките на дигиталната реклама е нейната гъвкавост. Изображения, видеоклипове и текст могат да се използват за достигане до вашата целева аудитория по всяко време на деня. Възможностите на една реклама са огромни, ако е публикувана в правилната мрежа в точното време. 

Всички тези реклами могат да бъдат показвани на потребители по целия свят и така много по-бързо и лесно можете да скалирате бизнеса си, да постигнете бизнес целите си и да се радвате на успешната си стратегия. Единственото, от което се нуждаете е екип, който има достатъчно голяма експертиза и може да управлява спокойно рекламния ви бюджет, като ви гарантира ръст в продажбите, само за няколко месеца. Digital Expert е дигиталната агенция, която може да изпълни всичко това! Ще се радваме да сме вашия партньор за създаване на онлайн реклама.