Каква е разликата между спонсориран пост и реклама?

Нашите клиенти често ни питат: “Защо не спонсорирате постове? Не е ли едно и също спонсориран пост и реклама?”

Технически погледнато, спонсорираният пост също е реклама, но това не е най-удачният вариант, когато става въпрос за продажби. Опциите които имате, когато правите реклама за конверсии, са несравнимо по-големи от обикновено спонсориране на пост. Така например, при един същи бюджет ще генерирате повече продажби с реклама за конверсии, отколкото с обикновен спонсориран пост.

Ако продавате стоки онлайн, вие вече знаете, че рекламата е жизнената сила, необходима на вашия бизнес, за да расте. Благодарение на нея, вие откривате нови и нови клиенти и можете да контролирате обема поръчки, които фирмата ви може да поеме.

Това обаче няма да е възможно с опцията спонсориран пост. Този тип реклами са предназначени да създават ангажираност на аудиторията, а не задължително да продават продукти. Ако такъв пост генерира поръчки, приемете го за бонус.

Ние не препоръчваме спонсорирани постове и поради още една причина – този тип реклами не могат да бъдат скалирани, в случай, че рекламата покаже добри показатели.

За да имате постоянен поток на поръчки, е необходимо да се изгради продажбена фуния, която да захранва всеки един етап и зрялост на придобиването на клиент.

Нашият съвет е: не използвайте спонсорирани постове, за да продавате стоки. Ако не постигате резултатите, които бихте желали, но смятате, че бизнесът ви има потенциал да расте, свържете се с експерт, който ще анализира рекламите и ще ви покаже нови, неподозирани възможности.

Екипът на дигитална агенция Digital Expert винаги е готов да ви покаже още полета за развитие и оптимизация на текущата ви маркетинг концепция.

Вижте някои от нашите услуги:

Искаш да научиш повече как бизнесът ти да стане по-печеливш?

Заяви сега безплатно услугата “Експертна рекламна стратегия” и научи как да продаваш онлайн по-добре и да печелиш повече