Партньорството с интегратор на куриерски услуги е все по-предпочитан логистичен модел за онлайн търговците в Европа и САЩ, като често надделява пред алтернативата за обвързване с множество класически международни куриери.

Интеграторите на куриерски услуги обикновено са инвестирали години в проучване на международните пазари, договаряне на условия и интегриране на куриерски компании. Така всеки онлайн търговец, избрал да си партнира с интегратор, може да се възползва от множество предимства, които ще го направят по-конкурентен на местните онлайн търговци в чужди държави.

С какво се различава интеграторът на куриерски услуги от класическия международен куриер?

Едно от основните различия и най-голямото предимство на работата с интегратор на куриерски услуги се крие в предоставянето на цялото портфолио от услуги на множество куриерски компании и фулфилмънт центрове само в 1 договор.

Всеки класически международен куриер доставя чрез местната си дивизия или конкретен партньор – избрания от него за съответната държава. По този начин във всяка страна, до която доставяте, вие разполагате само с една-единствена опция за доставка. За разлика от международните куриери, интеграторът на куриерски услуги предоставя най-ефективните логистични решения и работи едновременно с най-доказаните компании от куриерския бранш във всяка отделна държава.

куриерски услуги
Какви са ползите от доставки на онлайн поръчки с интегратор на куриерски услуги? 5

В дългогодишния си опит, например, интеграторът на куриерски услуги euShipments.com си сътрудничи с множество международни и местни куриерски компании, тествайки многобройни опции за доставки:

“В нашия случай, освен десетки интегрирани куриерски компании, разполагаме и с портфолиото от фулфилмънт услуги на нашия собствен фулфилмънт център, както и на още 9 партньорски фулфилмънт локации в Европейския съюз. Това ни дава възможността да доставаме стоки както от адреса на онлайн търговеца, така и от нашите фулфилмънт складове.” – споделя Светлозар Димитров, управляващ съдружник в euShipments.com.

Работата с класически международен куриер не просто ограничава онлайн търговците, но и ги прави силно зависими по отношение на няколко ключови фактора:

  • Ограниченото портфолио от услуги само на 1 куриерска компания за конкретна държава.
  • Качеството и надеждността на съответните куриерски услуги.
  • Капацитета и натовареността на международната мрежа на дадената компания.

В тези случаи, онлайн магазина не разполага с втора опция за доставка и алтернативен куриер при възникнали забавяния или проблеми, докато рискът от гореспоменатите фактори не съществува при интегратора на куриерски услуги. Той винаги може да предложи 2-ра независима опция за доставка от 2-ра независима куриерска компания в същата държава. И нещо повече:

“Логистичното решение, което ние разработихме, дава възможността спрямо теглото на пратките, дестинацията на пратките или друг критерий ние автоматично да избираме кой от всички куриери в дадена държава да извърши доставката, за да получим най-надеждната и качествена услуга.” – допълва Светлозар Димитров.

куриерски услуги
Какви са ползите от доставки на онлайн поръчки с интегратор на куриерски услуги? 6

Стотици методи за доставка на пратки чрез 1 единствен договор с доставчик на куриерски услуги и 1 API интеграция – всичко нужно за вашия онлайн бизнес.

Като един от водещите интегратори на куриерски услуги, euShipments.com предоставят най-работещата комбинация от куриерски и фулфилмънт услуги според специфичните нужди на всеки онлайн бизнес, интегрирайки собствен фулфилмънт склад в град Русе, както и още 9 партньорски фулфилмънт склада, разположени на ключови локации в Европа.

Само с 1 интеграция, онлайн търговците получават достъп до най-отличаващите се куриерски компании, подбрани от euShipments.com, като по този начин си гарантират поне 2 независими опции за доставка във всяка една от съответните държави.

От тук възможно става във всяка една от държавите, до които доставяте, да бъде използван различен партньор – най-силният и разпознаваем куриер, с който местните онлайн магазини най-често доставят пратките си.

Какво още получават онлайн търговците, предоставено от интегратора на куриерски услуги?

Вашият онлайн магазин е по-успешен с международната мрежа за доставки на пратки, базирайки се на портфолиото от услуги на лицензираните куриерски и пощенски оператори, а в случая на euShipments.com – и на фулфилмънт складове. И още:

  • Доставяте едновременно с множество куриерски компании, без да договаряте оперативни и ценови условия и без да подписвате договор с всяка една от тях поотделно.
  • Получавате достъп до цялото портфолио от услуги на над 20 куриерски компании, 10 фулфилмънт склада и до стотици методи за доставка.
  • Пестите от излишните разходи за наложен платеж, банкови такси и превалутирания и получавате стартова преференциална цена за всеки от куриерите, които са част от мрежата на интегратора.
  • Не получавате инкасираните суми от наложени платежи от всяка компания поотделно, а наведнъж във валута и сметка по ваш избор.
  • Водите ежедневната си комуникация с едно лице за контакт за всички пратки, всички куриери и всички държави, вместо с различни търговски представители.

С интегратора на куриерски услуги всеки онлайн търговец получава независимост, гъвкавост на доставките и най-доброто от куриерския бранш в отделните държави.


Свържете се с нас, за да научите повече или изпратете запитване.

snimka 3
Какви са ползите от доставки на онлайн поръчки с интегратор на куриерски услуги? 7