В моя опит и в работата ми с клиенти, чиито бизнеси използват основно реклама във Facebook, съм забелязала, че много от тях не вярват, че бизнесът им може да се скалира относително бързо и да запази разхода си в същите нива, на които е бил преди това. Донякъде, причината идва от това, че са работили с агенции с недостатъчен опит в скалирането, или пък те самите са се опитвали да го направят сами и не са успявали. Разбира се, има и други фактори, но тези са основните, с които съм се сблъсквала най-често в моя професионален опит.

В резултат от всичко това, много от тях започват се въртят в една и съща въртележка – опитват се да “излъжат” Facebook с някоя и друга кампания и да постигнат слабо повишаване на продажбите. След това започва едно постоянно тестване и сменяне на дизайни и визии, докато нещо в крайна сметка не проработи за кратко и после пак се започва отначало.

Какво всъщност представлява скалирането?

Скалирането е процес, по време на който се установява какво работи най-добре за даден продукт (обикновено това е и най-трудната част), след което се вдига рязко бюджета и се наблюдава каква ще бъде възвръщаемостта вследствие на промените, които си приложил. Обикновено разхода за реализиране на продажба се запазва.

Ако експертът, с който работите знае добре какво прави, то не би трябвало да има големи изненади и разходите ви ще са под строг контрол по време на скалирането и по този начин ще се минимализира риска от загуби.

оборот

Какви са рисковете по време на скалирането и какво трябва да имате предвид?

  • Вашият разход за реклама ще се завиши драстично в рамките на няколко дни, но оборотните средства ще се повишат едва след няколко дни. Трябва да сте търпеливи и да имате достатъчно финанси през този период, които да ви служат като буфер, чрез който да успявате да поддържате завишените разходи по време на този важен период.
  • Бъдете в готовност, защото ще получите голям обем от поръчки и ако не успеете да ги обработите в срок, рискувате да се сблъскате с недоволни клиенти и отказани поръчки. Тоест, ще ви е необходим допълнителен ресурс, за да изпратите стоките навреме. Имайте го предвид.
  • Най-големият враг на скалирането са изчерпаните продукти. Наличностите ви ще се свършат бързо, което значи, че трябва да имате възможност бързо за заредите изчерпаните количества, така че продажбения процес да не бъде прекратен. Недостатъчните наличности могат да доведат до спадане на броя на поръчките и увеличаване на разхода за реклама, което ще окаже негативни последствия върху вече набраната инерция, която сте придобили вследствие на скалирането.
  • Не на последно място, уверете се, че винаги работите с доказани експерти в тази област, които познават процеса и знаят добре какво правят. В противен случай, рискувате да загубите голяма сума пари, без да постигнете особени резултати в увеличаването на вашите приходи. Ако решите да заложите на агенция за дигитален маркетинг, уверете се, че тя разполага с професионален екип, който има зад гърба си вече успешни проекти и солидна база от доволни клиенти. Както се казва, “проверката е висша форма на доверие”, така че не се притеснявайте да разучете подробно компанията, преди да й се доверите.

Digital Expert е агенция за дигитален маркетинг, която разполага със сериозен опит на пазара, а доволните ни клиенти са нашата най-голяма реклама.

Вижте какво казват те за нас, след като постигнахме забележителни успехи в скалирането на техните бизнеси.

Не се колебайте да се свържете с нас още днес за експертна онлайн консултация, за да можем да обсъдим как точно бихме могли да приложим нашите успешни маркетингови стратегии към вашия бизнес.

Очакваме ви!

Искаш да научиш повече как бизнесът ти да стане по-печеливш?

Заяви сега безплатно услугата “Експертна рекламна стратегия” и научи как да продаваш онлайн по-добре и да печелиш повече